Euron setelit

Kuvan lisääjä/Kuvaaja: Photokuvat - 18 kesäkuun, 2018

Euron Setelit

Euron setelit ovat laillisia maksuvälineitä Euroopassa euroalueella. Seteleitä löytyy 5, 10, 20, 50, 100, 200 ja 500 euron setelit. Seteleissä kuvataan arkkitehtonista tyylisuuntaa Euroopan kulttuurihistorian eri aikakausilta. Kuvina toimii esimerkiksi rakennukset ja sillat. Kuvissa ei välttämättä ole aina aitoa olemassaolevaa rakennusta, vaan jotkin ovat kuvitteelliset. Setelit on suunnitellut Itävallan keskuspankista Robert Kalina.

Kuvitus seteleissä

Kaikki euron setelit ovat fyysisesti erikokoisia. Myös seteleiden kuvitukset kulkevat suuruusjärjestyksessä aikajanaa pitkin. 5 euron kuvassa on vanhin antiikin rakennus ja siitä isompaan seteliin mentäessä kuvien rakennukset muuttuvat uudemmiksi. 500 euron setelissä on kaikista uusin moderni tyyli. Poiketen eurokolikoissa seteleiden kuvituksessa ei ole maakohtaisia eroja, vaan ne ovat kaikki samoja ympäri euroopan.

Seteleissä esiintyvä allekirjoitus on painohetkellä olevan Euroopan keskuspankin pääjohtajan allekirjoitus. Allekirjoitusta löytyy kolmea eriä seteleistä.

Perinteisen rahaliikenteen hiipuminen

Seteleiden käyttö vähenee hiljalleen elektronisen pankkiliikenteen takia, mutta niille on aina käyttöä yksityisessä rahansiirrossa. Elektroninen pankkiliikenne mahdollistaa monia etuja, jotka eivät perinteisen rahaliikenteen takia onnistu. Esimerkiksi netissä toimivat verkkokaupat,  online-pelit ja monet muut käyttävät vain elektronista rahaliikennettä. Elektronisen rahaliikenteen ympärillä pyörii isot rahat, kuten erityisesti pelaamisessa. Parhaat Online Casinot vastaanottavat ja luovuttavat valtavia summia elektronisesti verkkopankkien kautta. Nykyään on käytössä myös virtuaalirahaa, jossa käyttäjät voivat tallettaa verkkopankista rahaa virtuaaliselle pankkitilille, jota sitten voidaan käyttää netissä asioimiseen. Yksi ehkä tutuimmista on Paypal.

Sarjanumerot seteleissä

Seteleiden kahteen paikkaan on merkitty numerosarja joka alkaa kirjaimella ja perässä on numeroita. Ensimmäinen kirjain ilmaisee minkä maan keskuspankki on painattanut rahan. Numerosarjassa ensimmäiset 10 numeroa kertovat järjestysnumeron ja viimeinen on tarkistenumero joka on aina 1-9, muttei koskaan 0. Kun eurot tulivat, vastasivat maiden keskuspankit oman maan painatuksista. Tällöin kirjain kertoi suoraan setelin liikenteeseen laittaneen maan. Nykyään kirjaimesta ei voida päätellä maata, koska tietyt keskuspankit vastaavat tiettyjen seteleiden painamisesta.

Seteleiden tallettaminen

Seteleitä voidaan tallettaa nykyään monella eri tapaa. Setelit voidaan tallettaa perinteisesti viemällä pankkiin, sekä talletuskoneen kautta. Talletuskonetta sanotaan on nimeltään TalletusOtto. Toisin, kuin Talletusautomaatin kanssa talletusbonus.net sivusto tarjoaa tallettamalla rahaa omalle pelitilille myös bonusta. TalletusOtto mahdollistaa seteleiden ja kolikoiden tallettamisen korttiin liittyvälle tilille. TalletusOtto tallentaa käteisen tilille välittömästi, niin yksityisten kuin yritystenkin kohdalla.

Lisätietoa euron seteleistä voit lukea Suomen Pankin sivustoilta

[attachments *shortcode options*]

Kuvan käyttö

Kuviamme saa käyttää vapaasti www-sivuilla, mainoksissa, julisteissa, lehdissä. Ainoa asia mitä pyydämme on että jos käytätte kuviamme www-sivuilla laitatte kuvan alle lähdemaininnan linkin muodossa. Eli linkki sivuillemme.